!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Nyhetsarkiv

Tillbaka

Budgetmötet

2012-05-16 21:45

För att gå till nyheten på hemsidan, följ denna länk: http://www.kemisten.brfnet.se/?rID=1138&page=cykelvagn

Igår håll styrelsen budgetmöte där vi gick igenom föreningens ekonomi det senaste året samt planerade för det kommande året. Till att börja med en glädjande nyhet. Övergången till individuell elmätning har varit lyckad, både för miljön och för ekonomin hos oss som bor här. Sedan den individuella elmätningen påbörjades har elförbrukningen gått ner med 19.8%!

Sedan till en mindre positiv nyhet, vi har blivit sämre på att sortera sopor, något som vi alla i slutändan kommer tvingas betala för. Under det senaste året har vi slängt mer osorterade sopor och mindre organiskt avfall. För de osorterade soporna betalar vi ett pris per kg som vi slänger, för det organiska avfallet betalar vi bara en fast avgift för behållarna. Enkelt sett kan man säga att vi måste betala för de blandade sopor som vi slänger medan de sopor som vi sorterar ut till bland annat matavfall är gratis för oss. Om du sopsorterar slipper du alltså ökade kostnader för sopsorteringen och då vi betalar i snitt 1500 kr per lägenhet och år för sopsortering finns det mycket pengar att spara (eller förlora).

Trots ökade kostnader för bland annat sopor kan vi glädjande nog lämna månadsavgiften oförändrad under det kommande året.

Vi vill också påminna alla om den kommande storstädningen i garagen som finns annonserad i alla trappuppgångar. Nu på onsdag, den 23 maj, ber vi därför alla att parkera sina bilar utanför garagen, parkeringen inom området är fri under dagen.

-----------------------------------

Slutligen kan vi berätta att Be Green, kommunens energi och klimatrådgivning samt Riksbyggen kommer besöka brf Kemisten på onsdag den 23 maj kl 14-19. De kommer stå utanför kvarterslokalen på Kemigränd 1 och erbjuda följande aktiviteter:

Testa elcykel
Fråga kommunens rådgivare om energilösningar och hållbart resande
Lära mer om källsortering
En tävling
Få information från Riksbyggen, bl.a. Klimatskolan
Se Riksbyggens elbilar
De bjuder även på fika.

-----------------------------------------

Sedan senaste styrelsemötet har det skett två överlåtelser i föreningen.


Enligt uppdrag styrelsen

Sofie Larson
Informationsansvarig
Brf Kemisten