!

Fyll i det här fältet.

Hämtar...

MENY

SÖK

Avfall (återvinning)

Soprummen är, tillsammans med tvättstugorna, de utrymmen som har störst inverkan, eller åverkan, på grannsämjan i ett bostadsområde.

Att slarva, vara lat eller ignorera sortering enligt de anvisningar och lagar som finns skapar inte bara irritation, det påverkar också boendekostnaden.

Det kan till och med vara livsfarligt för dig själv och sina grannar att inte följa de anvisningar som finns.

Föreningen har jättebra förutsättningar för att återvinning ska fungera. Vi har två lokala återvinningsstationer (soprum) och en mini återvinningscentral som vi kallar grovsoprum.

  • I soprummen sorterar du hushållsavfall, matavfall och förpackningar av papper, kartong och plast. Där finns också anordningar för olika typer av lampor, småbatterier och lysrör.

  • Bodar för sortering av förpackningar av glas och metall finns i direkt anslutning till sophusen. Läs mer.

  • Det finns ett grovsoprum där du kan lämna olika typer av annat avfall. Vi har kärl för elektronik/elektriska prylar, glas och porslin, textilier och skor samt ett kärl för metallföremål från hushållet, t.ex. kastruller och bestick. Läs mer.
  • Efter att du har grillat ska du slänga askan i de ask-ringar som finns bakom soprummen.

Föreningen lånar vid behov ut en släpvagn så du kan frakta bort större mängder eller stora förmål av sånt du inte får eller ska lämna i våra utrymmen som t.ex. vitvaror, möbler etc.

Information om sortering (heltäckande med lagtexter m.m.)
Matavfall
Farligt avfall
Umevas sorteringsguide

Dokument

resultat_2012.pdf 2013-03-15